Државни органи - Управа Царина

цариници су 18. септембра 2017. године, током дубинске контроле магистралног пута рашка – краљево, у два поштанска комбија пронашли преко 1.000 одевних предмета и обуће за које се сумња да повређују право интелектуалне својине.

2017-09-24 12:16:21  

Државни органи - Управа Царина

цариници су током дубинске контроле магистралног пута нова варош – ужице, у близини места кокин брод, запленили велику количини средстава за потенцију, и на тај начин спречили илегалан и законом забрањен промет стимулативним средствима.

2017-09-24 12:16:21  

Државни органи - Управа Царина

у управи царина 14. и 15. септембра 2017. године одржан је 3. састанак радне групе за спровођење протокола о сарадњи у олакшавању поступка царињења, у којој учествују представници кинеске, мађарске, македонске и српске царинске администрације.

2017-09-24 12:16:21  

Државни органи - Управа Царина

цариници су вршећи контроле у различитим деловима земље спречили укупно 42 миграната у намери да илегално пређу границу.

2017-09-24 12:16:21  

Државни органи - Управа Царина

цариници су 13. и 14. септембра 2017. године на граничном прелазу градина, на излазу из земље, запленили преко 70.000 непријављених евра.

2017-09-24 12:16:21  

Државни органи - Управа Царина

цариници су 9. септембра 2017. године на граничном прелазу српска црња, а на излазу из земље, спречили покушај кријумчарења готово 1500 боксова непријављених цигарета марки ''marble'' и ''ashima'' без акцизних маркица.

2017-09-24 12:16:21  

Државни органи - Управа Царина

цариници су 8. септембра 2017. године, , на граничном прелазу батровци спречили унос непријављених девиза у износу од преко 180.000 евра.

2017-09-24 12:16:21  

Државни органи - Управа Царина

на улазној страни граничног прелаза хоргош, пре неколико дана, цариници су открили камион пун опреме која се користи у златарском занату.

2017-09-24 12:16:21  

Државни органи - Управа Царина

у дводневној посети управи царина од 5. до 6. септембра 2017. године боравила је делегација царинске администрације руске федерације, што је допринело сагледавању начина рада обе администрације и примене правила о пореклу робе према споразуму о

2017-09-24 12:16:21  

Државни органи - Управа Царина

цариници су 1. септембра 2017. године, на терминалу прешево, контролом воза који саобраћа на релацији солун – београд, спречили покушај кријумчарења готово 10 килограма резаног дувана.

2017-09-24 12:16:21  

за квалитетно основно образование, потребни се јасни учебници и мотивирани ученици

Јавно претпријатие за државни патишта - Академик

во истражувањето, подготвено од авторките ана мицковска-ралева, ана томовска-мисоска, олимпија христова-заевска, сузана черепналковска и весна костиќ-ивановиќ, се истакнува и дека покрај ревидирањето на наставните програми, потребна е и анализа

2017-09-22 10:01:38  

акрм за решението на уставниот суд за присуството на адвокат во постапката пред нотар: крај на погрешните тези дека учеството

Јавно претпријатие за државни патишта - Академик

задолжителното присуство на адвокат во постапката пред нотарот не е во спротивност со принципот на владеење на правото, туку напротив, тоа е со цел обезбедување на правната сигурност на граѓаните и е во согласност со уставот, се вели во решениет

2017-09-22 09:02:29  

избори за германскиот бундестаг: меркел на чекор до уште еден мандат, покажуваат анкетите

Јавно претпријатие за државни патишта - Академик

на 24 септември германците ќе гласаат на парламентарни избори, на кои гласачите ќе го изберат новиот состав на бундестагот, како и канцеларот кој во наредните четири години ќе раководи со германија. според последните анкети на јавното мислење, о

2017-09-22 06:21:44  

деловното преговарање  е аспект од кој зависи успехот на целиот бизнис

Јавно претпријатие за државни патишта - Академик

успехот во деловниот живот, истакнуваат од клубот на менаџери претприемачи, зависи од умешноста правилно да се преговара. речиси и да нема аспект од животот – деловен, општествен или личен, кој не е поврзан со потребата за преговарање. ден

2017-09-22 05:35:54  

коментар на „фајнанс тинк“  за мерките за економски раст објавени од владата на рм

Јавно претпријатие за државни патишта - Академик

владата на република македонија ги објави економските мерки во рамки на планот за економски раст. целта на мерките е да ја зголеми конкурентноста на приватниот сектор, да го забрза економскиот раст и да ја подобри благосостојбата на граѓаните. м

2017-09-22 04:58:17  

новите адвокати дадоа свечена адвокатска заклетва: „се колнам дека должноста адвокат ќе ја вршам совесно и законски!“

Јавно претпријатие за државни патишта - Академик

триесет нови адвокати се здобија со лиценци за вршење на адвокатската дејност. лиценците на новите адвокати им ги додели претседателот на адвокатската комора, адвокатот никола додевски, посакувајќи им на своите колеги успех во работата во која ќ

2017-09-21 02:59:14  

идејата е сјо да се приклучи во рамките на јавното обвинителство, вели министерот за правда

Јавно претпријатие за државни патишта - Академик

како што нагласи министерот за правда, билен салији, министерството за правда во овој период било фокусирано кон потребните реформи во правосудството, а во согласност со нацрт-стратегијата за правосудниот сектор која е подготвена од страна на ра

2017-09-21 10:10:32  

презентирани извештаи за решавањето на споровите од мала вредност и ефективното извршување на неспорните парични побарувања

Јавно претпријатие за државни патишта - Академик

во извештајот „брза постапка за решавање на споровите од мала вредност“ се анализирани различните видови постапки за спорови од мала вредност, односно поедноставени постапки во земјите членки на еу. извештајот ги нагласува главните карактеристик

2017-09-21 09:44:44  

лгбти – центар за поддршка: македонија треба да усвои национална стратегија за надминување на хомофобијата и трансфобијата

Јавно претпријатие за државни патишта - Академик

на денешната промоција на најновата публикација на лгбти – центарот за поддршка и при презентацијата на анализата на законската рамка во однос на правата на лгбти-заедницата во република македонија, директорката на хелсиншкиот комитет, уранија п

2017-09-21 09:40:36  

извештај на уницеф: „првите моменти се важни за секое дете“

Јавно претпријатие за државни патишта - Академик

извештајот на фондот за деца (уницеф) при обединетите нации, насловен „првите моменти се важни за секое дете“, ќе биде презентиран денеска на 72. заседание на генералното собрание на он. во овој документ, уницеф наведува дека само 15 земји во св

2017-09-21 07:57:03  

中国古代文学 Global world news developer online documents developer online toolset Global E-commerce Global world images